Βίντεο από drone καταγράφει τις ανυπολόγιστες ζημιές στην Κρήτη

Βίντεο από drone καταγράφει τις ανυπολόγιστες ζημιές στην Κρήτη

Κάτοικοι ανέβηκαν σε ταράτσες ενώ πολλά αυτοκίνητα κατέληξαν στην θάλασσα

Το νησί της Κρήτης έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα από τη σφοδρή κακοκαιρία και τις έντονες βροχοπτώσεις ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, όπου δεκάδες κάτοικοι κινδύνευσαν και ανέβηκαν ακόμα και στις ταράτσες για να σωθούν ενώ πολλά αυτοκίνητα κατέληξαν στην θάλασσα.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους. Πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να μείνουν πλέον στα σπίτια τους ενώ οι αρχές απευθύνουν εκκλήσεις για μεγάλη προσοχή, καθώς η κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει το νησί.

Πολλά είναι τα προβλήματα σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από τις Γούρνες μέχρι το Σίσι.
Το βίντεο από drone που δημοσιοποίησε ο Nikos Somaras δείχνει με τον πλέον εύγλωτο τρόπο τον απίστευτο όγκο νερού που "σάρωσε" ότι βρήκε στο πέρασμά του μέχρι τη θάλασσα.

Ενδεικτικά της έντασης των φαινομένων που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου είναι τα βροχομετρικά στοιχεία που έδωσε στο Cretalive ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Σύμφωνα με αυτά, μέχρι τις 5.00 το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή των Μαλίων έπεσαν 363 χιλιοστά βροχής!  Στα Αγριανά μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι είχαμε 280 mm και στην περιοχή του Μοχού 200 χιλιοστά!