Η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ διαψεύδει ότι γίνονται επιλογές ασθενών λόγω πληρότητας ΜΕΘ

Η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ διαψεύδει ότι γίνονται επιλογές ασθενών λόγω πληρότητας ΜΕΘ

«Η έναρξη της σημερινής εφημερίας έγινε με 7 κενές κλίνες εντατικής θεραπείας»

Κατηγορηματικά διαψεύδουν η Διοίκηση του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, ο αναπληρωτής καθηγητής Συμεών Μεταλλίδης, Ιατρός Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, υπεύθυνος διαχείρισης των περιστατικών Covid-19 καθώς και η κα Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας υπεύθυνη της Κλινικής ΜΕΘΑ, τις δηλώσεις του πρόεδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΑΧΕΠΑ, κ. Σιούλη, περί έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας λόγω κάλυψής τους, γεγονός που όπως αναφέρει οδηγεί σε επιλογές ασθενών.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η έναρξη της σημερινής εφημερίας έγινε με 7 κενές κλίνες εντατικής θεραπείας και με ταυτόχρονο σχεδιασμό από την ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης στο Open, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Σιούλης τόνισε πως «η εικόνα που επικρατεί στην πόλη μας είναι τραγική. Πλέον το ΕΣΥ δοκιμάζεται. Είναι μια κρίσιμη μέρα σήμερα με τη γενική εφημερία του νοσοκομείου μας. Ξεκινάμε με 0 κλίνες ΜΕΘ και διαρκώς υπάρχουν συζητήσεις και ανασχεδιασμοί πού θα εξευρεθούν κλίνες για να μπορέσουν να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη.

Δυστυχώς είναι ανάλογη η εικόνα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία. Οι ΜΕΘ έχουν κρασάρει, έχουν γεμίσει, επομένως βρισκόμαστε σε αδιέξοδα. Αυτό το οποίο διαμηνύονταν προ ημερών, ότι τα νοσοκομεία της πόλης θα φτάσουν να αντιμετωπίσουν τραγικές εικόνες που ζήσαμε προ 8μήνου σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

«Θα φτάσετε σε σημείο να επιλέγετε ποιους θα διασωληνώσετε και ποιους όχι;» ρωτήθηκε για να απαντήσει: «Είμαστε πραγματικά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Δεν υπάρχουν περιθώρια, αναγκαστικά πλέον θα πρέπει να γίνεται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια η επιλογή από κάθε άποψη: ηλικιακά, βαρύτητα νοσημάτων κτλ διότι δεν υπάρχει χώρος, υπάρχει κορεσμός».

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό