«Πνίγηκε» η Χερσόνησος Ηρακλείου από την νεροποντή

«Πνίγηκε» η Χερσόνησος Ηρακλείου από την νεροποντή

Εικόνες απόλυτης καταστροφής - Δείτε φωτογραφίες

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η Χερσόνησος Ηρακλείου μετά την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretalive.gr, το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Ηρακλείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει δεχθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης περισσότερες από 230 κλήσεις για βοήθεια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου. Οι περισσότερες ήταν κυρίως για αντλήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις για απεγκλωβισμούς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Οι περιοχές όπου τα φαινόμενα εκδηλώθηκαν εντονότερα ήταν οι Χερσόνησος, Ανισσαράς, Γούβες, Γούρνες, Ανάληψη, Σταλίδα και Μάλια. Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης έχουν τεθεί σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.

Σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική αναφέρει ότι "δεδομένου ότι το φαινόμενο των έντονων βροχοπτώσεων είναι σε εξέλιξη, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Κρήτης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών".

Η καταστροφή ανυπολόγιστη, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες: