Μποτιλιάρισμα στους δρόμους και κοσμοσυρροή στα καταστήματα στην Αττική

Μποτιλιάρισμα στους δρόμους και κοσμοσυρροή στα καταστήματα στην Αττική

Οι κάτοικοι απολαμβάνουν τις τελευταίες ώρες ελεύθερων μετακινήσεων πριν την καραντίνα

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του νέου lockdown από τον πρωθυπουργό, οι κάτοικοι της Αττικής ξεχύθηκαν στους δρόμους για ψώνια και διασκέδαση, με αποτέλεσμα να προκληθεί μποτιλιάρισμα σε πολλές λεωφόρους και κοσμοσυρροή στα εμπορικά καταστήματα.

Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου έσπευσαν να κάνουν τις τελευταίες τους αγορές, εκμεταλλευόμενοι το δεκαήμερο εκπτώσεων, το οποίο μετατρέπεται σε πενθήμερο μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Την ίδια ώρα, γεμάτες είναι πολλές πλατείες και πεζόδρομοι με πολίτες που απολαμβάνουν τον καφέ τους ή κάποιο έδεσμα στο χέρι από τα καταστήματα take away που είναι ανοιχτά.

Η Ερμού, όπως μετέδωσε το Mega, πλημμύρισε με τους καταναλωτές να κάνουν αγορές της τελευταίας στιγμής σε ρούχα, καλλυντικά αλλά και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Πολλά είναι τα καταστήματα, που σήμερα και αύριο θα κάνουν περαιτέρω γενναίες εκπτώσεις στα προϊόντα τους, με σκοπό να προσεγγίσουν τους καταναλωτές και να καταφέρουν να έχουν κάποιο κέρδος πριν βάλουν λουκέτο για έναν μήνα.

Την ίδια ώρα, ακόμη και με νυχτερινές βάρδιες προσπαθούν τα κομμωτήρια να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, που προσπαθούν αν κλείσουν ραντεβού έστω και την τελευταία στιγμή. Ουρές σχηματίστηκαν ακόμη και έξω από σούπερ μάρκετ, τα οποία θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους καθ' όλη την διάρκεια της καραντίνας, με τους πολίτες να τρέχουν για να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: