Χαρδαλιάς: Ανοικτά τα κομμωτήρια μέχρι και την Κυριακή

Χαρδαλιάς: Ανοικτά τα κομμωτήρια μέχρι και την Κυριακή

Η αναστολή λειτουργίας τους θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 06.00 το πρωί

Ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε διευκρινήσεις αναφορικά με το νέο lockdown, που θα τεθεί σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου.

Σε «κρίσιμο και σημαντικό σταυροδρόμι» βρισκόμαστε, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κοροναϊό, το απόγευμα της Πέμπτης.

Αντιμετωπίζουμε «ακόμα μια δύσκολη συγκυρία», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε «μια δοκιμασία που όλοι έχουμε ξαναζήσει και θα θέλαμε να μην ξαναζήσουμε» καλώντας τους πολίτες «να προστατεύσουμε όσους αγαπάμε, το εθνικό σύστημα υγείας, την ίδια μας την πατρίδα».

«Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει να επαναλάβουμε όλα τα σημαντικά, τα ξεχωριστά» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων μεταξύ άλλων τόνισε πως τα κομμωτήρια αλλά και τα κέντρα αισθητικής θα παραμείνουν ανοιχτά εκτάκτως αυτό το Σαββατοκύριακο και η αναστολή λειτουργίας τους θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 06.00 το πρωί.

Ωστόσο θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας. Δηλαδή: Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον - Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας - Εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι σε «μόλις 5 ημέρες είχαμε αύξηση κρουσμάτων κατά 20%» ενώ οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται αυξήθηκαν κατά 36%, οι διασωληνωμένοι κατά 34%, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ και ΜΑΘ κατά 33%, ενώ τις τελευταίες 5 ημέρες χρειάστηκαν ακόμα 55 ΜΕΘ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...