Κορονοϊός: Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στο επερχόμενο καθολικό lockdown

Κορονοϊός: Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στο επερχόμενο καθολικό lockdown

Ποια καταστήματα θα μείνουν ανοικτά- Τι θα γίνει με σχολεία και μετακινήσεις με sms

Όλα δείχνουν ότι μετράμε αντίστροφα για ένα νέο καθολικό lockdown , σύμφωνα άλλωστε με την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, θα ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις με τα νέα μέτρα.

Ο πρωθυπουργός σε μαραθώνια τηλεδιάσκεψη με την Επιτροπή, ενημερώθηκε για την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων και αποφάσισε να προχωρήσει στη λήψη ακόμα πιο σκληρών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο MEGA, η εισήγηση για το γενικό lockdown φέρεται να έχει γίνει δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ισχύσει το αργότερο από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 06:00 χωρίς να αποκλείεται το μέτρο να ισχύσει μία ημέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

Η διαφορά από το περασμένο lockdown της περιόδου Μαρτίου - Απριλίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, θα αφορά τη λειτουργία των σχολείων. Συγκεκριμένα, αναμένεται Δημοτικά και Νηπιαγωγεία να παραμείνουν ανοιχτά. Οι λοιμωξιολόγοι έχουν εισηγηθεί το κλείσιμο Γυμνασίων και Λυκείων, όπως ανέφερε και υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του.

Οι πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού σημειώνουν σε ό,τι έχει να κάνει με την εκπαίδευση των παιδιών άνω των 11 ετών -που αφορά και τα φροντιστήρια- δεν θα λειτουργεί δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις

Το νέο γενικό lockdown -όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA- θα σημάνει το κλείσιμο όλων των καταστημάτων ενώ αναμένεται να λειτουργούν μόνο τα καταστήματα τροφίμων, οι υπηρεσίες υγείας και οι μεταφορές.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των παραπάνω μέτρων, θα επιστρέψει και το sms για τις μετακινήσεις στο 13033 με ειδική προσθήκη για όσους πηγαίνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, κάτι που συμβαίνει ήδη σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες που βρίσκονται σε καθεστώς lockdown.

Επίσης το ίδιο ρεπορτάζ σημείωνε πως αν κάποιος βρίσκεται εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του και δεν προλάβει να γυρίσει με την έναρξη των νέων περιορισμών, τότε θα μπορεί να επιστρέψει με ειδικό χαρτί που θα επικυρώσει στο Αστυνομικό Τμήμα.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό