Κορονοϊός: Σε lockdown οδηγούνται εστίαση, άθληση και ψυχαγωγία

Κορονοϊός: Σε lockdown οδηγούνται εστίαση, άθληση και ψυχαγωγία

Ο πρωθυπουργός πιθανόν να ανακοινώσει αύριο κλείσιμο μπαρ, εστιατορίων, γυμναστηρίων, θεάτρων και κινηματογράφων στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές

Αύριο Σάββατο θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα νέα μέτρα διάρκειας ενός μήνα για την ανάσχεση της διάδοσης του κοροναϊού στη χώρα, όπως είχε προαναγγείλει χθες Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, αναμένεται να είναι πιο αυστηρά από το αναμενόμενο, αφού θα περιλαμβάνουν ολικό lockdown στην εστίαση, την άθληση και την ψυχαγωγία στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο επικινδυνότητας 3 (πορτοκαλί) και 4 (κόκκινο). Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει:

- Ολικό κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων. Πιθανόν να εξαιρεθεί το delivery και το take away.

- Θα κλείσουν επίσης γυμναστήρια, αίθουσες ψυχαγωγίας, κινηματογράφοι, θέατρα και άλλες δραστηριότητες που θεωρούνται ότι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

- Η απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να ξεκινά νωρίτερα, ενδεχομένως από τις 22:00.

- Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλες τις περιοχές της χώρας ανεξαρτήτως χρώματος στον επιδημιολογικό χάρτη.

Όσον αφορά στην απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται να απομακρύνεται.
ακόμη και στις πράσινες

Εκτός από τα περιοριστικά μέτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει και μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από την πανδημία. Αυτά τα μέτρα θα εξειδικεύσει στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό