Ισχυρός σεισμός στη Σάμο: Τραγωδία με δύο νεκρούς μαθητές – Καταπλακώθηκαν από τοίχο

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο: Τραγωδία με δύο νεκρούς μαθητές – Καταπλακώθηκαν από τοίχο

Σε σοβαρή κατάσταση διακομίζεται με C-130 στην Αθήνα από το νησί 14χρονο παιδί

Δύο μαθητές του Λυκείου ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους, όταν καταπλακώθηκαν από κατάρρευση τοίχου μέσα στην πόλη στο Βαθύ της Σάμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, τα παιδιά ηλικίας 17 και 15 ετών, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, περνούσαν από στενό δρόμο στην πρωτεύουσα της Σάμου και καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε την ώρα του σεισμού.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία έχει αποστείλει μηνύματα μέσω του 112 προειδοποιώντας τους πολίτες να μην πλησιάζουν παλιά κτίρια.

Εν τω μεταξύ, ένας 14χρονος με ανοιχτά κατάγματα θα αεροδιακομιστεί από τη Σάμο στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Επίσης γίνεται γνωστό ότι θα αεροδιακομιστεί και μία 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνας, στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ. Στο Νοσοκομείο Σάμου παραμένουν 7 τραυματίες, όλοι εκτός κινδύνου.

Στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου μετέβησαν 10 πολίτες. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στις οικίες τους. Όλες οι υγειονομικές μονάδες παραμένουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας.