Αρκουμανέας: Θετικά περισσότερα από 50 rapid test στη Θεσσαλονίκη

Αρκουμανέας: Θετικά περισσότερα από 50 rapid test στη Θεσσαλονίκη

«Παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα λύματα της πόλης»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Οι δύο άντρες συναντήθηκαν και συνομίλησαν για περίπου μια ώρα στο δημαρχείο της πόλης.

Όπως δήλωσε ο κ. Αρκουμανέας, στα 1.100 δωρεάν τεστ που έχουν διενεργηθεί από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, θετικά έχουν βγει περισσότερα από 50.

Σύμφωνα με το grtimes.gr πρόσθεσε δε ότι, «Παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα λύματα της πόλης. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού. Δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε. Ανεξαρτήτως του επιπέδου που ανήκει η περιοχή που μένουμε, πρέπει να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα. Οι επόμενες βδομάδες θα είναι δύσκολες.

«Καθημερινά αναλύουμε όλα τα δεδομένα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι βάσει αυτών. Βλέποντας την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες, αποφασίστηκε ότι πρέπει τεθεί στο «κόκκινο» επίπεδο».

Αναφορικά με τα τεστ που διενεργούνται αυτή την ώρα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είπε χαρακτηριστικά ότι έχουν επιδημιολογικό χαρακτήρα. «Είναι μαζικά καθώς θέλουμε να εξετάσουμε το επιδημικό επίπεδο της Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή».

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο κόκκινο όπως ανακοίνωσε νωρίτερα και ο πρωθυπουργός και αναμένεται εντός της ημέρας η εξειδίκευση των μέτρων που θα ληφθούν.

«Είναι μια κατάσταση δύσκολη την οποία θα αντιμετωπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όλοι μαζί και πιστεύω σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», τόνισε.

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση του κ. Ζέρβα:

Παρακαλούμε περιμένετε ...