Μάσκα παντού: Πρώτη μέρα εφαρμογής του νέου μέτρου και οι πολίτες πειθάρχησαν

Μάσκα παντού: Πρώτη μέρα εφαρμογής του νέου μέτρου και οι πολίτες πειθάρχησαν

Δείτε τις φωτογραφίες

Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας είναι από σήμερα το πρωί στις 06.00 στις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές της χώρας.

Το νέο αυτό μέτρο το οποίο ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο μήνυμα το οποίο απηύθυνε στους πολίτες, κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής του φαίνεται πως έχει αποδοχή.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τους δρόμους της Αττικής απεικονίζουν τους πολίτες να πειθαρχούν στο μέτρο και να χρησιμοποιούν τη μάσκα τους και στους εξωτερικούς χώρους.

 

Είτε πηγαίνοντας για ψώνια στη λαϊκή είτε κάνοντας μια βόλτα για να απολαύσουν τον ευχάριστο ήλιο που κυριαρχεί σήμερα, οι πολίτες φορούν το απαραίτητο αξεσουάρ για να προστατευθούν από τον κοροναϊό, που είναι η μάσκα.

Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Διευκρινήσεις για τη χρήση μάσκας έδωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται όσοι συμμετέχουν σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο καθώς και οι οδηγοί αυτοκινήτων είτε μόνοι τους είτε με συγγενικά πρόσωπα α’ βαθμού επιβάτες.

Επιπλέον δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του μαθήματος φυσικής αγωγής (γυμναστική) για τους μαθητές στα σχολεία. Ακόμη, όσον αφορά τα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος οι πολίτες όταν τα επισκέπτονται θα μπορούν να αφαιρούν τη μάσκα τους μόνο όταν καθίσουν στο τραπέζι.