Καλός ο καιρός με υψηλές θερμοκρασίες

Καλός ο καιρός με υψηλές θερμοκρασίες

Σε ποιες περιοχές θα πνέουν έντονοι άνεμοι

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Βοριάδες με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες τις πρωινές κυρίως ώρες.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με το meteo, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Βαθμιαία νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Δυτική Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της ημέρας στην κεντρική και βόρεια χώρα. Τη νύχτα προς Κυριακή θα βρέξει σε περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 26, στην Ήπειρο από 5 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 25, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 27 βαθμούς αλλά τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που στα βόρεια πελάγη δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ, ενώ στα νότια πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα και περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς.