Μαγιορκίνης: Η ηλικιακή ομάδα 18-40 ετών μολύνεται δύο φορές πιο εύκολα από κοροναϊό

Μαγιορκίνης: Η ηλικιακή ομάδα 18-40 ετών μολύνεται δύο φορές πιο εύκολα από κοροναϊό

Αύξηση 40% σε εβδομαδιαία βάση στην Αττική - Ανησυχία για Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα και Σέρρες

Ιδιαίτερη αναφορά στην ηλικιακή ομάδα 18-40 ετών έκανε και πάλι ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της επιδημίας κοροναϊού στην Ελλάδα, όπου όπως επεσήμανε, διπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε μία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, η ηλικιακή ομάδα 18-40 ετών εμφανίζεται δύο φορές πιο ευάλωτη στην μόλυνση από τον ιό σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Συνεπώς, συνέστησε σε όσους ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, να μην νιώθουν άτρωτοι και να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα και ιδιαιτέρως τη χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων, προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία των πιο ευπαθών ομάδων.

Όσων αφορά στην επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, για την Αττική είπε ότι παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων κατά 40% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, όπως είπε, ακόμη πιο επιθετική είναι η αύξηση των κρουσμάτων σε άλλες Περιφέρειες και ιδιαιτέρως στην Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα και τις Σέρρες, καλώντας τους κατοίκους να τηρούν τα μέτρα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό