Χανιά: Ηλικιωμένος ασελγούσε σε δύο αδελφές 4 και 9 ετών

Χανιά: Ηλικιωμένος ασελγούσε σε δύο αδελφές 4 και 9 ετών

Ένοχος για δεύτερη φορά

Ένοχος κρίθηκε για άλλη μια φορά ο 70χρονος από το Μόδι, χωριό του δήμου Πλατάνια στην Κρήτη, για τις ασελγείς πράξεις σε κοριτσάκι 4 ετών,  αλλα και για ασελγείς πράξεις κατά της 9χρονης αδελφής της.

Πρωτόδικα είχε επιβληθεί στον συνταξιούχο, ποινη φυλάκισης 5 ετών η οποία όμως ήταν εξαγοράσιμη.

Σήμερα η δίκη εκδικάσθηκε σε δεύτερο βαθμό με τον κατηγορούμενο να ζητά λόγω των αλλαγών στον ποινικό κώδικα η ποινή να μειωθει όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή από 5 έτη να πέσει στα 4 ενω είναι και πάλι εξαγοράσιμη

Το χρονικό της υπόθεσης 

Ο συνταξιούχος υπενθυμιζεται ότι τον Νοέμβριο του 2009 οδήγησε την τότε τετράχρονη στην αποθήκη του σπιτιού του όπου της αφαίρεσε το εσώρουχο και προέβη σε ασελγείς πράξεις.

Στην πρώτη δίκη που είχε γίνει στο Τριμελές Εφετείο Χανίων το 2015, ο κατηγορούμενος είχε καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 12 ετών. Ο 70χρονος όμως ειχε υποβάλλει έφεση και το Πενταμελές Εφετείο ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος. Το 2019 έγινε δίκη εκ νέου αυτή τη φορά  για την ασελγεια στην 9χρονη ωστόσο το Δικαστήριο έπαυσε υφ’ όρον την ποινική δίωξη του δράστη, λόγω παραγραφής του τελεσθέντος ειδεχθούς αδικήματος με τον κατηγορούμενο να κρίνεται ένοχος και να του επιβάλλεται ποινη φυλάκισης 5 ετών η οποία ήταν εξαγοράσιμη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...