Ελλάδα

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η Καστοριά, ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού η Θεσσαλονίκη

Στο τρίτο επίπεδο παραμένουν τα Ιωάννινα μαζί με Βοιωτία, Λάρισα και Σέρρες- Από το πρωί της Παρασκευής η ισχύς των μέτρων

Νέα έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού των τελευταίων ημερών και τον σημερινό αριθμό ρεκόρ των 865 κρουσμάτων.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι έγινε και ρεκόρ τεστ με 24.116 τεστ μόνο σήμερα, ενώ επισήμανε πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί, σε επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου τίθεται η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ωστόσο η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί σε τρεις ημέρες , δηλαδή το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Ενημέρωσε πως στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης παραμένουν τα Γιάννενα. Αυξάνεται το επίπεδο του συναγερμού σε επίπεδο 3 για τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών, όπου η κατάσταση είναι κρίσιμη.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων επιβάλλεται από τις παρούσες συνθήκες. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές στην προσπάθειά μας να βάλουμε φρένο στην έξαρση του ιού και να περιορίσουμε την πανδημία. Και μπορούμε και πρέπει και επιβάλλεται να τα καταφέρουμε. Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να τηρούμε τις αποστάσεις, να φοράμε μάσκα να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες και τις οδηγίες των ειδικών», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακόμη, απηύθυνε «ιδιαίτερη έκκληση» προς τους κατοίκους της Καστοριάς, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Βοιωτίας, των Σερρών, των Ιωαννίνων, «όπου παρατηρείται επιθετικότατη αύξηση του ιικού φορτίου» να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Επιπλέον, τόνισε ότι μαζί με τους περιφερειάρχες και τους αιρετούς, και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καταβάλουν κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση ανακοπής του ρυθμού μετάδοσης, μια προσπάθεια που, όπως υπογράμμισε, θα ενταθεί τις επόμενες μέρες αλλά για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται η συμμετοχή, η συνέργεια όλων.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη γι αυτό και συνεχίζουμε με επιμέλεια να παρακολουθούμε κάθε αλλαγή των δεδομένων και να αναλύουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν αυτή την έξαρση της πανδημίας. Πάντα με ένα μοναδικό απόλυτο κριτήριο, την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας όλων μας», σημείωσε.

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Έχουμε κάνει μια σπουδαία προσπάθεια όλους αυτούς τους μήνες, μια προσπάθεια που δεν πρέπει να πάει χαμένη και ο τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι ένας: Εφαρμόζουμε όλοι μας τα μέτρα. Είναι το κλειδί για την επόμενη μέρα σε κάθε περιοχή, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας».

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό