Κορονοϊός: Ποιες περιοχές βρίσκονται μια ανάσα από το «κόκκινο» – Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

Κορονοϊός: Ποιες περιοχές βρίσκονται μια ανάσα από το «κόκκινο» – Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

Κρίσιμη η σύσκεψη σήμερα το απόγευμα της επιτροπής επιδημιολόγων

Στην σύσκεψη των επιδημιολόγων σήμερα το απόγευμα θα εκτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση σε όλη τη χώρα, αλλά και σε επιμέρους περιοχές, όπου καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία, πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Καστοριάς βρίσκονται μία ανάσα από την ένταξή τους στην κατηγορία κινδύνου 4. Αυτό σημαίνει, ότι στις εν λόγω περιοχές θα εφαρμοστεί lockdown. Αυτό σημαίνει αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων, πλην των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων delivery και take away. Επίσης θα ανασταλλεί η λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και οι πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές.

Στο επίκεντρο όμως θα βρεθεί η κατάσταση και σε άλλες περιοχές, που φαίνεται να ανεβαίνουν κατηγορία κινδύνου. Πρόκειται για την Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά και τις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών, Κορινθίας και Βοιωτίας, όπου τις τελευταίες ημέρες παρατηρείταιαύξηση των κρουσμάτων. Όσο για την Αττική, αν και υπάρχουν εισηγήσεις για lockdown, οι επιδημιολόγοι παραδέχονται δημοσίως, ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί ένα δεύτερο lockdown σε μία περιοχή με περίπου 5 εκατομμύρια κατοίκους και όπου ασκείται η μισή οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

Αντί αυτού, στο τραπέζι φέρεται να έχει πέσει η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, όπως εφαρμόστηκε στις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό το μέτρο θα σπάσει την αλυσίδα της διάδοσης, καθώς από τη μία θα «αδειάσουν» τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, όπου παρατηρείται συνωστισμός, αλλά και θα αντιμετωπιστεί ο συγχρωτισμός στις πλατείες και τα πάρκα μετά τα μεσάνυχτα, όταν κλείνουν τα μαγαζιά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό