Κορονοϊός: Συναγερμός στις φοιτητικές εστίες της Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός: Συναγερμός στις φοιτητικές εστίες της Θεσσαλονίκης

Μετά από δύο κρούσματα στην περιοχή των 40 Εκκλησιών ξεκίνησαν απολυμάνσεις και έλεγχοι

Δύο φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες στην περιοχή των 40 Εκκλησιών, διαγνώστηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

«Από την Παρασκευή που ενημερωθήκαμε πως υπάρχουν τα ύποπτα κρούσματα και ξεκίνησε η διερεύνησή τους, δρομολογήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τα υγειονομικά πρωτόκολλα διαδικασίες και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές», δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητής Δημήτρης Κωβαίος, προσθέτοντας πως «έχει γίνει απολύμανση των χώρων και έχουν ενημερωθεί όλοι οι διαμένοντες στις εστίες φοιτητές για τα μέτρα που έχουν ληφθεί».

Επίσης, ήδη γίνεται η ιχνηλάτηση των επαφών των δύο φοιτητών, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει εντατικούς ελέγχους στους φοιτητές που διαμένουν στις εστίες. Συνολικά, οι φοιτητικές εστίες της Θεσσαλονίκης -αρμόδιο για τη λειτουργία τους είναι Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας- στην περιοχή των 40 Εκκλησιών έχουν δυναμικότητα φιλοξενίας 800 φοιτητών.

Όμως λόγω της υβριδικής εξ αποστάσεως και διά ζώσης λειτουργίας του πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, αυτή τη στιγμή διαμένουν εκεί περίπου 400 φοιτητές. Αντίστοιχα στο 50% είναι η πληρότητα και στο παράρτημα των φοιτητικών εστιών που λειτουργεί στο πρώην ξενοδοχείο «Εγνατία» (Λέοντος Σοφού 11) με συνολική δυναμικότητα 400 κλινών.

Εξάλλου, με αφορμή τα έξι κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στις Σέρρες, σε φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Σερρών του ΑΠΘ η Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ της ΚΝΕ ζητεί από την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των πανεπιστημίων «να δοθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας δωρεάν» και «να υλοποιηθεί το πάγιο αίτημα των φοιτητικών συλλόγων για συνεχείς δειγματοληπτικούς ελέγχους από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που θα είναι αποκλειστικά επιφορτισμένο με την πανεπιστημιακή κοινότητα».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό