Αίτημα για άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού έστειλε η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο

Αίτημα για άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού έστειλε η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο

Το θέμα παραπέμφθηκε από τον πρόεδρο του Σώματος στην αρμόδια Επιτροπή

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας πως οι ελληνικές Αρχές έστειλαν το αίτημα για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανέφερε: «Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές για την άρση βουλευτικής ασυλίας του Ιωάννη Λαγού με σκοπό να κινηθεί η ποινική διαδικασία. Σύμφωνα με τον κανονισμό το θέμα παραπέμπεται στην αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου». Όπως διευκρίνισαν ωστόσο πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το αίτημα για άρση ασυλίας του Ιωάννη Λαγού «αφορά σε άλλη υπόθεση» και όχι στη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Αδααμαντία Οικονόμου, εισηγήθηκε να δοθεί αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, εκτός του Γιώργου Ρουπακιά, που έχει ισόβια και 14 χρόνια για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε πως συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να χορηγηθεί αναστολή στην έφεση και συμπλήρωσε πως πέρασαν «7 έτη και δεν προχώρησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις».

Σημειώνεται, ότι ο Γιάννης Λαγός που έχει καταδικαστεί ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, έχοντας ασυλία, δεν υπέβαλε αίτημα αναστολής της ποινής του.