Καραμανλής: Στην τελική φάση η κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας

Καραμανλής: Στην τελική φάση η κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας

Άνοιξαν σήμερα οι οικονομικές προσφορές του έργου προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ

Στην τελική φάση μπαίνει η κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, μετά το άνοιγμα σήμερα των οικονομικών προσφορών από την Αττικό Μετρό.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αττικό Μετρό, η Γραμμή 4 θα ξεκινάει από την Πετρούπολη, θα διέρχεται από πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, όπως το Γαλάτσι, την Κυψέλη, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, την Καισαριανή και από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου θα ακολουθήσει βόρεια τροχιά προς την λεωφόρο Κηφισίας μέχρι το Μαρούσι και από εκεί στην εθνική οδό στο ύψος της Νέας Κηφισιάς. Η νέα γραμμή θα διαθέτει 32 σταθμούς, θα συνδέεται τόσο με τις άλλες δύο Γραμμές όσο και με αυτήν του ΗΣΑΠ και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε, ότι «σήμερα, μετά από παλινωδίες και καθυστερήσεις ετών, επιτέλους μπαίνει στην τελική φάση το μεγαλύτερο έργο υποδομής που πρόκειται να κατασκευαστεί τα επόμενα χρόνια στην πατρίδα μας: η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας. Ένα έργο που θα αλλάξει το συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης, θα διευκολύνει τις μετακινήσεις εκατομμυρίων συμπολιτών μας, με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ένα έργο προϋπολογισμού 1,5 δισ. συρώ που θα φέρει ανάπτυξη και θα αναβαθμίσει τις περιοχές απ’ όπου θα περάσει. Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε συστηματικά για την υλοποίηση νέων έργων υποδομών που αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και την εικόνα της χώρας».