Διοικητής «Σωτηρία»: Οι νέες σύγχρονες ΜΕΘ αποτελούν παρακαταθήκη για το ΕΣΥ

Διοικητής «Σωτηρία»: Οι νέες σύγχρονες ΜΕΘ αποτελούν παρακαταθήκη για το ΕΣΥ

Δείτε αναλυτικά με αριθμούς, τι περιλαμβάνει το νέο έργο

Η νέα πολυδύναμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία» που εγκαινιάστηκε σήμερα, κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε εξ ολοκλήρου με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη διεθνών προδιαγραφών ΜΕΘ, δυναμικότητας 50 κλινών, με υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, για την υποστήριξη όλων των οργανικών συστημάτων των βαρέως πασχόντων ασθενών.

«Η ολοκλήρωση της κατασκευής της, εντός 60 ημερών, αποτελεί έναν πραγματικό άθλο πρωτοφανή για τα ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα.

Η στελέχωσή της με τους εμπειρότερους ιατρούς, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας εγγυάται το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών», δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου «Σωτηρία» Σωκράτης Μητσιάδης, κατά τα εγκαίνια των 50 κλινών ΜΕΘ και πρόσθεσε ότι η νέα πολυδύναμη ΜΕΘ είναι έτοιμη να υποδεχθεί ασθενείς με Covid-19, και θα συμβάλει σημαντικά, όχι μόνο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, που ταλανίζει τη χώρα αλλά και μακροπρόθεσμα, στην κάλυψη πάγιων αναγκών σε κλίνες εντατικής θεραπείας.

«Αποτελεί μια πολύτιμη παρακαταθήκη για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τη θωράκιση της δημόσιας υγείας», είπε ο διοικητής του νοσοκομείου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και αναφέρθηκε στο έργο με αριθμούς:

-2500 τμ νέου υπερσύγχρονου κτιρίου

-4 υπομονάδες ΜΕΘ πλήρως εξοπλισμένες

-50, συνολικά, υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ

-Αυτοματοποιημένα συστήματα ιατρικής παρακολούθησης

-45 εξειδικευμένοι στην εντατική θεραπεία, γιατροί

-140 εξειδικευμένοι νοσηλευτές

-10 εκπαιδευμένοι ειδικοί φυσικοθεραπευτές

- 24 άτομα βοηθητικό-υγειονομικό προσωπικό

-πολυάριθμο προσωπικό καθαριότητας

-πλήρης διοικητική υποστήριξη

-04 Αυγούστου 2020 η πρώτη εκσκαφή

-19 Οκτωβρίου 2020 εγκαίνια».

«Σας ευχαριστούμε! Ευχαριστούμε όλους όσους με τις προσφορές τους αναβαθμίζουν τις υποδομές και τις δυνατότητες του νοσοκομείου μας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλοι οι εμείς, οι άνθρωποι που απαρτίζουμε την οικογένεια του νοσοκομείου, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον άνθρωπο, κοντά στην κοινωνία και γιατί αυτό είναι το όραμα του νοσοκομείου μας και ο κατευθυντήριος άξονας του έργου μας», δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Μητσιάδης.