Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πλημμυρών η Καλλονή Λέσβου 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πλημμυρών η Καλλονή Λέσβου 

Για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία στις 29 Σεπτεμβρίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα 16 Οκτωβρίου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Δημοτική Ενότητα Καλλονής Λέσβου για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και την διαχείριση των πλημμυρών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατά την 28-9-2020.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είχε υποβάλλει την επομένη της καταστροφής σχετικό αίτημα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία και το προώθησε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει διάρκεια έξι μήνες, δηλαδή έως τις 29 Μαρτίου 2021.

Από την κακοκαιρία είχαν υποστεί ζημιές σπίτια αλλά και επιχειρήσεις, κυρίως από την πτώση δέντρων στο δρόμο προς Σκάλα Καλλονής, αλλά και σε διάφορα σημεία του Δήμου κυρίως στο λεκανοπέδιο Καλλονής και στην Αγία Παρασκευή. Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα δώσει τη δυνατότητα διεκδίκησης αποζημιώσεων για όσους επλήγησαν αλλά και πόρων με πιο γρήγορες διαδικασίες για το δήμο για την αποκατάσταση των ζημιών.