Θέμα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη έθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι του Ιάσμου

Θέμα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη έθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι του Ιάσμου

Δήλωσαν ότι αισθάνονται Τούρκοι, υποστηρίζοντας ότι έτσι αισθάνεται και η μειονότητα

Ζήτημα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη έθεσαν επίσημα στο πλαίσιο της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου, δύο δημοτικοί σύμβουλοι.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα e-evros.gr, πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο Ιάσμου και Σώστου, Καδή Ισμέτ, που πλέον έχει το ρόλο του επικεφαλής στη ελάσσονα αντιπολίτευση και τον εκλεγμένο στην Δημοτική Ενότητα Σώστου με την παράταξη Καδή, δημοτικού συμβούλου Μεμέτ Οτζιάν. Ο τελευταίος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του κατέθεσε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, τοποθετήθηκε δημόσια, αφότου βεβαιώθηκε ότι τον καταγράφει η κάμερα.

Ο δημοτικός σύμβουλος κατηγόρησε τον δήμαρχο Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, για διγλωσσία στα εθνικά ζητήματα και είπε χαρακτηριστικά: «Ζούμε σε μία πιστεύω πολύ δημοκρατική χώρα, όπως η πατρίδα μας η Ελλάδα. Ο κύριος δήμαρχος είναι νομικός, ξέρει πολύ καλά, υπάρχει ελευθερία αυτοπροσδιορισμού. Εγώ προσωπικά κε δήμαρχε νιώθω Τούρκος κι ανήκω στην τουρκική μειονότητα της Θράκης, την οποία εσείς αρνείστε [...]. Εγώ είμαι αυτός, που δεν έχετε την τιμή να είστε εσείς».

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε και ο Καδή Ισμέτ, ο οποίος δήλωσε με την σειρά του, πως αισθάνεται Τούρκος. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Εάν δεν έχει ο ίδιος το θάρρος να βγει στα ελληνικά μέσα και να πει πως αισθάνεται Τούρκος, εγώ το λέω ξανά και ξανά: αισθάνομαι Τούρκος [...]. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, το τι αισθανόμαστε το ξέρουμε όλοι, το να μην μπορείτε να το πείτε, είναι δικό σας πρόβλημα, δεν είναι δικό μας πρόβλημα [...]. Μπορεί η Συνθήκη της Λωζάννης να λέει μουσουλμανική μειονότητα, αλλά η μειονότητα τι αισθάνεται ξέρετε πολύ καλά [...]».

Δείτε βίντεο:

Παρακαλούμε περιμένετε ...