Σέρρες: Θετικός στον κοροναϊό 8χρονος μαθητής δημοτικού

Σέρρες: Θετικός στον κοροναϊό 8χρονος μαθητής δημοτικού

Το τμήμα του μαθητή αναμένεται να κλείσει για 14 ημέρες

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες υπηρεσίες στις Σέρρες καθώς όπως έγινε γνωστό ο 8χρονος μαθητής δημοτικού σχολείου στις Σέρρες διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό.

Ο 8χρονος βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό και είναι συμπτωματικός, σύμφωνα με τον Νομίατρο της Π.Ε. Σερρών Αναστάσιο Αναστασιάδη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Ράδιο Σιντική «Κάθε Μέρα Καλημέρα». «Από τα δύο παιδιά το ένα το τεστ βγήκε θετικό και συγκεκριμένα του 8χρονου, μαθητή της Γ΄ τάξης δημοτικού, ενώ το τεστ του μικρότερου παιδιού αρνητικό τη δεδομένη χρονική στιγμή. Τις επόμενες ημέρες προφανώς η μητέρα και το μικρότερο παιδί σίγουρα θα νοσήσουν αφού είναι στην ίδια οικογένεια είναι θέμα χρόνου», ανέφερε ο κύριος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα, με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, το τμήμα του μαθητή αναμένεται να κλείσει για 14 ημέρες ενώ ο ίδιος βρίσκεται πλέον σε καραντίνα, όπως και οι συμμαθητές του και οι καθηγητές που έκαναν μάθημα μαζί του. «Προφανώς θα γίνει αναστολή λειτουργίας του τμήματος σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επειδή μας ζητήθηκε η άποψη της Δ/νσης Υγείας θα προτείνουμε και εμείς την αναστολή λειτουργίας της τάξης» τονίζει ο νομίατρος της Π.Ε. Σερρών.

«Το αποτέλεσμα του τεστ βγήκε θετικό αλλά η λήψη του δείγματος πάρθηκε στις 18:00 απόγευμα της Κυριακής 11 Οκτωβρίου. Το παιδί τελευταία φορά που ήταν σχολείο ήταν την Παρασκευή, μεσολάβησαν δύο 24ωρα από το σχολείο μέχρι που πάρθηκε το δείγμα. Προφανώς, εάν παίρναμε το δείγμα την Παρασκευή μπορεί να ήταν αρνητικό και να μην έχουμε πρόβλημα στο σχολείο γιατί μεσολάβησαν δύο ημέρα. Παρόλα αυτά το σωστό είναι να υπάρξει αναστολή του τμήματος», συμπλήρωσε, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα infonews24.gr.