«Χτύπησα τον 10χρονο γιο μου για να μην συνευρεθεί ερωτικά με συμμαθητή του»

«Χτύπησα τον 10χρονο γιο μου για να μην συνευρεθεί ερωτικά με συμμαθητή του»

Τι υποστήριξε ο 41χρονος πατέρας για τον άγριο ξυλοδαρμό του παιδιού του

Ενοχή και ποινή φυλάκισης 38 μηνών πρότεινε η εισαγγελέας του Δικαστηρίου του Ηρακλείου για τον 41χρονο πατέρα από τη Συρία, ο οποίος κατηγορείται ότι χτύπησε βίαια τον 10χρονο γιο του, στο σπίτι τους στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, ενώ το δικαστήριο του επέβαλε τελικά ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή.

Επιπλέον, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretalive.gr, δόθηκε εντολή να διαβιβαστεί η δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα, ώστε να εξεταστεί το θέμα της αφαίρεσης ή όχι της επιμέλειας. Σημειώνεται ότι ο 41χρονος αρνήθηκε να διοριστεί δικηγόρος από το Δικαστήριο για την εκπροσώπησή του, αν και του προτάθηκε αρκετές φορές.

Ο ίδιος, στην απολογία του κλαίγοντας παραδέχτηκε ότι έδειρε το ανήλικο παιδί, αλλά και ότι το τελευταίο διάστημα είχαν συχνούς καυγάδες. Όπως είπε, ο λόγος που εξοργίστηκε ήταν, ότι τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες αντιλήφθηκε, ότι ο μικρός έβλεπε στον φορητό υπολογιστή υλικό ερωτικού περιεχομένου και θορυβημένος επιχείρησε να τον "συνετίσει". Μέσα στο θυμό του έσπασε το laptop ενώ την περασμένη Παρασκευή - οπότε και έγινε το περιστατικό - ο 10χρονος επέστρεψε από το σχολείο χτυπημένος.

Σύμφωνα με την απολογία του πατέρα, ο ίδιος ενημερώθηκε από το σχολείο, ότι ο μικρός τσακώθηκε με ένα παιδί του σχολείου, γιατί - όπως του μετέφεραν - του ζήτησε να συνευρεθούν ερωτικά. "Προσπάθησα να το προφυλάξω, από το να κάνει ένα λάθος και εγώ έκανα το μεγαλύτερο" είπε ο 41χρονος ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ η έδρα επιφυλάχθηκε και αναμένεται να αποσυρθεί για να εκδώσει απόφαση.

Στην Παιδοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται ο 10χρονος

Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στο ίδιο το παιδί, το οποίο παραμένει στην Παιδοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να αναλάβει τον 10χρονο κάποια οικογένεια ως ανάδοχη, μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαριστεί, ποια θα είναι η τύχη του παιδιού.