Πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας στα σχολεία

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, το οποίο βασίζεται στη βιωματική εκπαίδευση εκτός σχολείου, ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος και ο υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει τις δράσεις σε σχέση με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε μία προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε “η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση να αποτελέσει μέρος της γενικότερης εκπαίδευσης στη χώρα”, όπως τόνισε ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευάγγελος Λιβιεράτος.

Τα πέντε βασικά στάδια του προγράμματος είναι τα εξής: προσαρμογή των βιωματικών δράσεων μέσω των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, δημιουργία διαδραστικού περιβαλλοντικού portal σε επίπεδο γυμνασίου λυκείου, ένταξη των ελληνικών σχολείων σε ευρωπαϊκό δίκτυο για την εκμάθηση της βιοποικιλότητας και της περιβαλλοντικής αγωγής, δημιουργία πράσινου σχολείου συνδεδεμένου με την περιβαλλοντική αγωγή, καθώς επίσης και η δημιουργία ενός δικτύου δασικών σχολείων.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη”(ΕΠΠΕΡΑΑ), ενώ όπως έγινε γνωστό, υπάρχουν διαθέσιμα 5 εκ. ευρώ για τις συγκεκριμένες δράσεις για τα επόμενα δύο χρόνια.