Κορονοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνώσεων εξέφρασε ο Μαγιορκίνης

Κορονοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνώσεων εξέφρασε ο Μαγιορκίνης

Σύμφωνα με τον καθηγητή παρατηρείται ήπια αυξητική τάση των κρουσμάτων

Ήπιες αυξητικές τάσεις των κρουσμάτων κοροναϊού παρατηρούνται στην Ελλάδα, ωστόσο το ανησυχητικό στοιχείο είναι η αύξηση των διασωληνώσεων ασθενών, που έφθασαν τους 98, τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της επιδημίας.

Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε, ότι η τήρηση των μέτρων από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, φαίνεται να αποδίδει, σύμφωνα με τα στοιχεία που δείχνουν ήπια ανοδική τάση, σε αντίθεση με την επιθετική τάση που παρατηρείται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, το ανησυχητικό στοιχείο, όπως επεσήμανε, είναι οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, οι οποίοι αυξάνονται δημιουργώντας πίεση στο σύστημα υγείας.

Αναφερόμενος στην εικόνα ανά την επικράτεια, είπε ότι στην Αττική το μερίδιο κρουσμάτων βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης, ενώ για την υπόλοιπη χώρα είπε, ότι παρατηρούνται ήπιες αυξητικές τάσεις, κυρίως σε χώρους συρροής και κάποια διάσπαρτα κρούσματα. Απηύθυνε δε και πάλι έκκληση για την τήρηση των αποστάσεων, μάσκες και την υγιεινή των χεριών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό