Μαγιορκίνης: Η πτώση της θερμοκρασίας θα αυξήσει τη μεταδοτικότητα του κοροναϊού

Μαγιορκίνης: Η πτώση της θερμοκρασίας θα αυξήσει τη μεταδοτικότητα του κοροναϊού

Η μεταβολή του καιρού θα παίξει σημαντικό ρόλο όπως αποδεικνύεται από άλλες χώρες σύμφωνα με τον καθηγητή

Για αύξηση της μεταδοτικότητας του κοροναϊού τους επόμενους μήνες με την πτώση της θερμοκρασίας, προειδοποίησε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε, ότι παρατηρείται έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας σε πολλές χώρες, ιδιαιτέρως στην Ευρώπη, ωστόσο επεσήμανε, ότι με βάση τα στοιχεία, η εξέλιξη της μεταδοτικότητας στην Ελλάδα εμφανίζεται ήπια, σε σχέση με χώρε όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Ολλανδία. Σημείωσε όμως, ότι σε πολλές από τις χώρες αυτές η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει έως και 10 βαθμούς Κελσίου, ευνοώντας έτσι τη μετάδοση του ιού.

Ο καθηγητής προειδοποίησε, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν θα υποχωρήσει η θερμοκρασία και στη χώρα μας, αναμένεται ότι θα υπάρξει η ίδια εξέλιξη, δηλαδή αύξηση της μεταδοτικότητας. Τόνισε δε, ότι τα μόνα όπλα που έχουμε, μέχρι να διατεθεί ένα ασφαλές εμβόλιο, είναι η μάσκα και η τήρηση των αποστάσεων και κάλεσε όλους να τηρούν τα μέτρα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό