Τι ισχυρίζεται ο 19χρονος που παρέσυρε και σκότωσε 43χρονο σε τροχαίο στη Ρόδο

Τι ισχυρίζεται ο 19χρονος που παρέσυρε και σκότωσε 43χρονο σε τροχαίο στη Ρόδο

Αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται - Σε ποιον επιρρίπτει την ευθύνη του δυστυχήματος

Στον Ανακριτή του Στρατοδικείου Αθηνών παραπέμφθηκε ο 19χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι παρέσυρε και σκότωσε τον 43χρονο ο οποίος είχε προστρέξει σε βοήθεια, σε άλλο τροχαίο που είχε σημειωθεί στο Αφάντου Ρόδου, καθώς υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα rodiaki.gr, ο 19χρονος προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Στρατοδικείου Αθηνών όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση, σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα. Ο 19χρονος ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης, δεν αποδέχεται την κατηγορία που του αποδίδεται, κάτι που αναμένεται να επισημάνει και κατά την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα, στο όχημα μαζί με τον νεαρό οδηγό βρισκόταν και ένα ακόμα άτομο, από το οποίο δεν έχει ληφθεί κατάθεση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα. Επίσης, ο 19χρονος φέρεται να υποστηρίζει, ότι και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας ήταν «κλειστές», η μία με το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο και η δεύτερη με τον κόσμο που είχε προστρέξει για βοήθεια, με αποτέλεσμα όταν αντιλήφθηκε όλο αυτό, προτίμησε να προσκρούσει επάνω στο κράσπεδο με σκοπό να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ακόμη και αν αυτό θα μπορούσε να επιφέρει το δικό του τραυματισμό.

Ωστόσο το όχημά του εκτροχιάστηκε και έπεσε επάνω στους ανθρώπους που βρίσκονταν στον τόπο του άλλου δυστυχήματος. Μιλώντας στην ιστοσελίδα, ο δικηγόρος του 19χρονου επεσήμανε μεταξύ άλλων, πως «βασικός υπαίτιος που θα στραφούν σε βάρος του, είναι η οδηγός του αυτοκινήτου που ντελαπάρισε μόνη της και αυτό θα αποδειχτεί από τη διαδικασία».