Κορονοϊός: Γιατί είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην Αττική το μέτρο για χρήση μάσκας παντού

Κορονοϊός: Γιατί είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην Αττική το μέτρο για χρήση μάσκας παντού

«Οι συστάσεις είναι ίδιες παντού όμως»

Για το θέμα της χρήσης μάσκας κατά του κοροναϊού και στους εξωτερικούς χώρους μίλησε ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Δημήτρης Παρασκευή.

«Το ζητούμενο είναι να φοράμε τη μάσκα όσο το δυνατόν περισσότερο στο βαθμό του δυνατού. Κινδυνεύουμε να κολλήσουμε ή να μεταδώσουμε τον ιό αν βρισκόμαστε κοντά σε κάποιον συνάνθρωπό μας. Μπορεί η μάσκα να μας προστατεύσει. Αλλά δεν την χρειαζόμαστε αν δεν υπάρχει συγχρωτισμός» είπε ο καθηγητής μιλώντας στο Open.

Και συνέχισε: «Στην Αττική υπάρχει μεγάλη ετερογένεια, μεγάλος πληθυσμός και η εφαρμογή δεν είναι τόσο εύκολη. Ωστόσο οι συστάσεις είναι ίδιες παντού. Φοράμε πάντα τη μάσκα ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους όταν βρισκόμαστε σε κοντινή απόσταση με κάποιο συνάνθρωπό μας».

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή «η υπάρχουσα σύσταση είναι ξεκάθαρη». «Εξετάζεται και για το πιο είναι το καλύτερο μέτρο στην Αττική. Ίσως αν γίνει υποχρεωτική να είναι πιο σαφές. Θα πρέπει όλοι μας να δίνουμε το καλό παράδειγμα και για το μέγεθος της ευθύνης και για τη σοβαρότητα του προβλήματος».