Κορονοϊός: Ξεκινούν τα rapid test στις οκτώ Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων

Κορονοϊός: Ξεκινούν τα rapid test στις οκτώ Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων

Η εξυπηρέτηση των κατοίκων θα γίνεται αυστηρά με ραντεβού - Οι ώρες λειτουργίας

Ξεκινούν αύριο 6 Οκτωβρίου τα rapid tests για τον κοροναϊό σε οκτώ Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων για κατοίκους της πόλης.

Όπως αναφέρει ο Δήμος, από αύριο Τρίτη οι οκτώ Λέσχες Φιλίας της πόλης θα λειτουργούν ως μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ για τον κοροναϊό. Σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα γίνονται στοχευμένα και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, rapid tests αντιγόνου με ρινοφαρυγγικό επίχρισμα.

Εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ και του Δήμου Αθηναίων θα εξυπηρετεί τους πολίτες για την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, και κυρίως των ευπαθών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται αυστηρά με ραντεβού.

Ο ενδιαφερόμενος κάτοικος Αθηναίων θα επικοινωνεί με την Λέσχη Φιλίας που εξυπηρετεί την γειτονιά του και θα ενημερώνει για την κατάσταση του προκειμένου να αξιολογηθεί η ανάγκη να γίνει test Covid-19 σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, κυρίως όταν υπάρχουν συμπτώματα σε ευπαθείς ομάδες ή σε περίπτωση έκθεσης με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Οι οκτώ Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων που βρίσκονται σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, ανοίγουν αποκλειστικά και μόνο για την διενέργεια των διαγνωστικών τεστ Covid-19 και θα λειτουργούν από τις 09:00 έως τις 14:00. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία με την Λέσχη προκειμένου να οριστεί το ραντεβού, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών και ο συνωστισμός.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος δεν θα δίνονται βεβαιώσεις στους εξεταζόμενους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό