Κορονοϊός: Γεμάτες πλατείες στο κέντρο της Αθήνας – Ανησυχούν οι ειδικοί

Κορονοϊός: Γεμάτες πλατείες στο κέντρο της Αθήνας – Ανησυχούν οι ειδικοί

Το μεγάλο πρόβλημα είναι στις πλατείες», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Δείτε φωτογραφίες του news.gr

Οι πλατείες παραμένουν ένα σημαντικό πρόβλημα στη «μάχη» για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού, ενώ όπως αναφέρουν οι ειδικοί οι συγκεκριμένοι χώροι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

Είναι ενδεικτικό ότι τα μισά θετικά κρούσματα του Σεπτεμβρίου εντοπίστηκαν στην Αττική: από το σύνολο των 8.158 κρουσμάτων που καταγράφηκαν τον περασμένο μήνα, τα 4.221 εντοπίστηκαν στην Αττική, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 52% των συνολικών μολύνσεων, δηλαδή ένα στα δύο κρούσματα.

Για τις γεμάτες πλατείες μίλησε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που τόνισε ότι όποιο μέτρο τίθεται σε ισχύ κατά του κοροναϊού έχει επιπτώσεις στην οικονομία.

«Οι έλεγχοι και οι αποτροπές είναι χιλιάδες. Αυτό που μπορεί να κάνει ένας αστυνομικός είναι να κόψει πρόστιμα. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα πια η ευθύνη του καθενός. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια δοκιμασία» επεσήμανε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προσέθεσε ότι η δουλειά της πολιτείας και των αρχών είναι να εποπτεύσουν την εφαρμογή των μέτρων για μηδενισμό του προβλήματος.

«Το πρόβλημα είναι στις πλατείες. Συσσωρεύονται μαζικά σε πλατείες» είπε και συμπλήρωσε πως «τα μέτρα κλιμακώνονται διαρκώς» ενώ εξέφρασε την άποψή του πως θα αποδώσουν.

«Εάν νοσήσει η αστυνομία, καταρρέει το κράτος» διαμήνυσε ο υπουργός και χαρακτήρισε «σημαντικό» θέμα τους μετανάστες που νοσούν, ενώ διευκρίνισε πως «το πρόβλημα είναι ελεγχόμενο». «Το ζήτημα είναι στο κέντρο της Αθήνας», τόνισε.