Κορονοϊός: Καταγγελία-σοκ για το γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα – Με έγγραφο ζητούσε αποποίηση ευθυνών

Κορονοϊός: Καταγγελία-σοκ για το γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα – Με έγγραφο ζητούσε αποποίηση ευθυνών

Τι είπε συγγενής ηλικιωμένης - Τι υποστηρίζει ο γιος του ιδιοκτήτη του οίκου στον Άγιο Παντελεήμονα

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε συγγενής ηλικιωμένης, που φιλοξενείται στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου διαπιστώθηκαν 41 κρούσματα κοροναϊού, μιλώντας στην εκπομπή Live News του τ/σ Mega.

Η γυναίκα αυτή αποκάλυψε, ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ, η διεύθυνση του γηροκομείο απέστειλε έγγραφο το περασμένο Σάββατο στους συγγενείς των οικότροφων, ζητώντας να υπογράψουν, ότι ο οίκος ευγηρίας δεν θα έφερε καμία ευθύνη, σε περίπτωση που οι φιλοξενούμενοι σε αυτόν νοσούσαν από οποιαδήποτε ασθένεια, συμπεριλαμβανομένου και του κοροναϊού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «το Σάββατο μας έστειλαν χαρτί να υπογράψουμε, ότι σε περίπτωση κοροναϊού και αν προκύψει κρούσμα, δεν φέρει το γηροκομείο καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι είναι συνέχεια της σύμβασης που έχουμε υπογράψει και ότι τους το σύστησε να το κάνουν ο ΕΟΔΥ». Πρόσθεσε δε, ότι δεν την ενημέρωσε κανένας για τα κρούσματα στο γηροκομείο και ότι η ίδια το έμαθε μόλις σήμερα, όταν επικοινώνησε η κόρη της με τον οίκο ευγηρίας για άλλα θέματα.

Υποστηρίζει δε, ότι της είπαν ακόμα ότι «ο νοσηλευτής που βρέθηκε θετικός, δούλευε βράδυ και δούλευε με τέσσερις μάσκες και τρία γάντια. και αναρρωτήθηκα¨"και καλά, πώς ανέπνεε"», πρόσθεσε η ίδια. Ευτυχώς για την καταγγέλλουσα, η μητέρα της υποβλήθηκε σε τεστ και βρέθηκε αρνητική.


Τι υποστηρίζει ο γιος του ιδιοκτήτη του οίκου ευγηρίας

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο γιος του ιδιοκτήτη του οίκου ευγηρίας, ο οποίος παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς, ότι ζήτησαν από τους συγγενείς των ηλικιωμένων, να υπογράψουν έγγραφο με το οποίο απαλλάσσεται το γηροκομείο από οποιαδήποτε ευθύνη σε περίπτωση κρουσμάτων οποιασδήποτε «ιογενούς ασθένειας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε δε, ότι όταν εστάλη αυτό το έγγραφο, δεν γνώριζαν ακόμη για την ύπαρξη κρούσματος.

«Είμαστε πάνω από τριάντα χρόνια στο χώρο της τρίτης ηλικίας. Έρχονται συνέχεια και μας ελέγχουν, ειδικά τον τελευταίο μήνα. Ξαφνικά καταλάβαμε ότι μια γιαγιά και ένας παππούς είχαν πυρετό και ο παππούς είχε χαμηλό οξυγόνο. Εμείς έχουμε θάλαμο απομόνωσης και τους πήγαμε εκεί. Τους στείλαμε μετά νοσοκομείο και μάθαμε ότι είναι θετικοί», υποστήριξε.

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «ένας υπάλληλος μας είπε ότι φεύγει και πάει αλλού για δουλειά, ξαφνικά. Αυτό έγινε δύο ημέρες αφού εντοπίσαμε τα προαναφερθέντα κρούσματα, την προηγούμενη εβδομάδα, την προηγούμενη Τρίτη ή Τετάρτη. Χτύπησε το τηλέφωνό μου ένα βράδυ, είναι μια κυρία από τον ΕΟΔΥ και με ρώτησε αν γνωρίζω ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι θετικός στον ιό. Δεν γνώριζα τίποτα. Μας είπαν ότι πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση. Την επόμενη ημέρα έμαθα και για τον άλλο υπάλληλο. Κάναμε συμφωνία γιατροί και οικογένεια ότι αν βρεθούν ύποπτα περιστατικά να πηγαίνουν στο νοσοκομείο».

«Αγοράσαμε rapid test, κάναμε σε κάποιους ασθενείς, και έβγαιναν αρνητικά. Μετά όποιον βλέπαμε ότι είχε πυρετό τους στέλναμε στο νοσοκομείο και ενημερώναμε την περιφέρεια. Την Κυριακή έγινε ιχνηλάτηση και βρέθηκαν τα κρούσματα που ξέρετε», περιέγραψε. Αναφερόμενος στην παραπάνω καταγγελία, είπε ότι «δεν της ζητήσαμε χαρτί για τον κοροναϊό. Ζητήσαμε χαρτί για κάθε αρρώστια. Είπαμε ότι δεν είμαστε νοσοκομείο, είμαστε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Δεν το ξέραμε για τον κοροναϊό όταν στείλαμε το χαρτί».


Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό