Τσιόδρας: Η διασπορά στα γηροκομεία γίνεται συνήθως από το προσωπικό

Τσιόδρας: Η διασπορά στα γηροκομεία γίνεται συνήθως από το προσωπικό

«Η Θεσσαλονίκη έχει πάρει το μάθημα της ενώ η Αθήνα φαίνεται πως δεν πάει καλά» ανέφερε ο καθηγητής μετά τα κρούσματα στον Άγιο Παντελεήμονα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα όπου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κοροναϊού.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο καθηγητής επισήμανε πως η διασπορά του ιού σε αυτούς τους χώρους γίνεται συνήθως από το προσωπικό μιας και δεν υπάρχει επισκεπτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε επιπλέον ότι γίνεται ήδη η ιχνηλάτηση των επαφών ενώ είπε ότι η Θεσσαλονίκη έχει πάρει το μάθημα της ενώ η Αθήνα φαίνεται πως «δεν πάει καλά» ενώ προσέθεσε ότι «πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι.

«Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

Υπενθυμίζεται ότι στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 32 κρούσματα κοροναϊού ενώ έχουν εξεταστεί 70 άτομα.

ΕΟΔΥ: Ο συγκεκριμένος χώρος είχε ελεγχθεί τον Αύγουστο

Τα κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων είναι προτεραιότητά μας τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Μάλιστα, τόνισε ότι ο συγκεκριμένος χώρος είχε ελεγχθεί στα τέλη Αυγούστου και δεν είχε βρεθεί κάποιο κρούσμα. Πρέπει να δούμε τι συνέβη τον μήνα που μεσολάβησε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό