«Έσπασαν» τα ισόβια 29χρονης που τραυμάτισε θανάσιμα 35χρονο στην Κρήτη

«Έσπασαν» τα ισόβια 29χρονης που τραυμάτισε θανάσιμα 35χρονο στην Κρήτη

Έγιναν δεκτοί από το Εφετείο οι ισχυρισμοί «περί μειωμένου καταλογισμού»

Δεκτοί έγιναν από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, οι ισχυρισμοί «περί μειωμένου καταλογισμού» στην 29χρονη γυναίκα που τον Νοέμβριο του 2017 επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε θανάσιμα 35χρονο αλβανικής καταγωγής γείτονά της.

Η γυναίκα που είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, δήλωσε μετανιωμένη για την πράξη της, συμπληρώνοντας ότι η κατάστασή της ήταν τέτοια που δεν αντιλαμβανόταν τι έκανε.

Η 29χρονη κατά την απολογία της, αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά και νεανικά της χρόνια, την εμπλοκή της με τα ναρκωτικά και την πορνεία, ενώ το δικαστήριο «έσπασε» τα ισόβια, καταδικάζοντάς την σε ποινή κάθειρξης 17 ετών για την ανθρωποκτονία και για την κατηγορία οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης της 29χρονης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εμφανίστηκε η μητέρα της, η οποία μίλησε για τα προβλήματα με τις εξαρτήσεις που αντιμετωπίζει η κόρη της από τα 12 χρόνια, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε ικανοποιημένος από την απόφαση του δικαστηρίου, σημειώνοντας ότι οι ισχυρισμοί «περί μειωμένου καταλογισμού» που υποστηρίχθηκαν από μια σειρά ιατρικών εγγράφων, έγιναν ομόφωνα δεκτοί από δικαστές και ενόρκους.