Κοροναϊός: Σκέψεις για νέα μέτρα στην Αττική – Μάσκες παντού, τι θα γίνει με τις πλατείες

Κοροναϊός: Σκέψεις για νέα μέτρα στην Αττική  – Μάσκες παντού, τι θα γίνει με τις πλατείες

Η ραγδαία διασπορά του ιού φέρνει πιο αυστηρά μέτρα

Νέα αυστηρότερα μέτρα σκέφτονται να βάλουν στο τραπέζι της κυβέρνησης οι ειδικοί, ώστε να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα του κοροναϊού.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού συζητήθηκε η καθολική χρήση μάσκας αλλά και το κλείσιμο πλατειών, ειδικά για την περιοχή της Αττικής, όπως αναφέρει η τηλεόραση του OPEN.

Από τις 15 Σεπτέμβρη μέχρι και χθες Τρίτη 29/9 έχουν καταγραφεί 4.733 κρούσματα και 78 θάνατοι, ενώ η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, με τα περισσότερα κρούσματα να εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας.

Η εβδομάδα που διανύουμε θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς στο τέλος της η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα έχει ξεκάθαρη εικόνα σε ποιο βαθμό τα μέτρα που τρέχουν εδώ και 10 μέρες περίπου έχουν αποδώσει. Αν όχι, στο τραπέζι θα μπουν αυστηρότερα μέτρα, κυρίως για την Αττική.

 

Τα χθεσινά κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα ήταν 416. Από αυτά τα 355 είναι εγχώρια, τα 55 συνδέονται με γνωστές συρροές. Τα 10 από αυτά συνδέονται με δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18.123, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες. 79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 207 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 388 θάνατοι.

1
σχόλιο
  1. avatar Ναυσιπλόος

    Να πάνε τα μαθητούδια να κάνουν κατάληψη στις πλατείες μιας και είναι εξαγριωμένοι με τα μέτρα της κυβέρνησης περί ατομικής προστασίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...