Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι: Οι διώξεις που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι: Οι διώξεις που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες

Έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν- Κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί όπλων

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη είναι, δύο άνδρες ηλικίας 38 και 42 ετών και μια γυναίκα 36 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής και φέρονται να συνδέονται με «γιάφκα» στο κέντρο της Αθήνας.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, φορώντας χειροπέδες και αλεξίσφαιρα γιλέκα, οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον εισαγγελέα ο οποίος  άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματική παράβαση του νόμου περί όπλων σε βάρος του ενός εκ των τριών κατηγορουμένων, ο οποίος υπήρξε συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα. Οι δυο συγκατηγορούμενοί του, διώκονται για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό πλημμελήματος.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, λόγω συνάφειας αλλά και επειδή προβλέπεται η επιβολή περιοριστικών όρων ακόμη και για το αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία.

Στα δικαστήρια από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί περίπου 40 αλληλέγγυοι. Ισχυρή αστυνομική δύναμη τους απέκλεισε στην είσοδο των δικαστηρίων όπου φώναζαν συνθήματα.

Η αποθήκη - γιάφκα στην οδό Αναστασίου Ζήνη στο Κουκάκι είχε νοικιαστεί πριν από έναν χρόνο από τον ένα εκ των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με την δικογραφία στην «γιάφκα» εντοπίστηκαν μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, μικρή ποσότητα του εκρηκτικού C4, πυροκροτητές, χρονοδιακόπτες και σφαίρες από καλάσνικοφ, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι ενός εκ των κατηγορουμένων βρέθηκαν δύο πιστόλια. Επιπλέον, στο «μικροσκόπιο» της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας βρίσκονται και ψηφιακά ευρήματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές αναζητούν ενδεχόμενες διασυνδέσεις των κατηγορουμένων με την Ομάδα Λαϊκών Αγώνων Ο.Λ.Α.