Nέες κινητοποιήσεις κατοίκων των Καμένων Βούρλων για τους πρόσφυγες

Nέες κινητοποιήσεις κατοίκων των Καμένων Βούρλων για τους πρόσφυγες

Πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία για τους 39 ασυνόδευτους ανήλικους

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, διαδήλωσαν την Πέμπτη την αντίθεσή τους κάτοικοι των Καμένων Βούρλων στην εγκατάσταση 39 ασυνόδευτων ανήλικων από Κέντρα Φιλοξενίας των νησιών του Αιγαίου σε ξενοδοχείο της περιοχής τους.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lamiareport.gr, το θέμα που έχει σηκώσει στο πόδι από το μεσημέρι της Τετάρτης την τοπική κοινωνία, συζητείται σε κεντρικό επίπεδο από στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και τοπικά, με σύσκεψη στο δημαρχείο με όλους τους τοπικούς φορείς και σωματεία της περιοχής. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι έξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, όπου και άκουσαν το Δήμαρχο Γιάννη Συκιώτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Ο Δήμαρχος επιμένει στην αρχική του θέση, ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή η εγκατάσταση αυτών των ανθρώπων στην περιοχή τους, τους οποίους χαρακτήρισε λαθρομετανάστες, αφού επέμεινε στο γεγονός, ότι ακόμη κι αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία επίσημη ή έγγραφη ενημέρωση, για το ποιοι είναι και από που ήρθαν. Από την πλευρά του ο κ. Καρακάντζας έκανε λόγο και για άλλα 32 άτομα που επρόκειτο να έρθουν στο ίδιο ξενοδοχείο, στο οποίο μάλιστα κάποιοι έγραψαν συνθήματα κατά του ιδιοκτήτη του.