Κορονοϊός: Οι σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας και νέους περιορισμούς στην εστίαση στην Αττική

Κορονοϊός: Οι σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας και νέους περιορισμούς στην εστίαση στην Αττική

Στο τραπέζι σενάριο και για επαναφορά των SMS- Τι εξετάζεται για μπαρ και καφετέριες

Την Πέμπτη σημειώθηκε ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κοροναϊού στην Αττική με 212 νέες μολύνσεις επί συνόλου 357.

Η κυβέρνηση πλέον, σε συνεργασία με τους επιδημιολόγους, φέρεται αποφασισμένη να λάβει νέα περιοριστικά μέτρα σε περίπτωση που παρέλθει το προσεχές δεκαήμερο και δεν υπάρχει βελτίωση στο επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, υπάρχει ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως το πρωί, αλλά και απαγόρευση μετακίνησης εκτός Αττικής.

Στο «τραπέζι», λοιπόν, βρίσκεται ένα μίνι lockdown σύμφωνα με το κανάλι, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης την καθολική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους και την αναστολή όλων των κοινωνικών εκδηλώσεων και συναθροίσεων.

Αυτό που έχει προβληματίσει την κυβέρνηση και φέρεται να σκέφτεται αυτή τη λύση, είναι οι συναθροίσεις στις πλατείες τις νυχτερινές ώρες.

Σενάριο για κλείσιμο μπαρ στις 22:00 και επαναφορά SMS

Μεταξύ των νέων μέτρων εξετάζεται σύμφωνα με το Mega και το κλείσιμο των εστιατορίων, των μπαρ και των καφέ στις 22:00.

Παράλληλα, αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, είναι πιθανό όπως ανέφερε το κανάλι να υπάρξει επαναφορά και του SMS.

Το ίδιο ρεπορτάζ ανέφερε πως αν τελικά επιστρέψει η αποστολή μηνύματα για την κυκλοφορία, αυτή θα αφορά ενδεχομένως μόνο τους ηλικιωμένους.