Κορονοϊός: Τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική- Μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους

Κορονοϊός: Τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική- Μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους

Τι προβλέπεται για κέντρα διασκέδασης, καφεστίαση, θέατρα, λαϊκές αγορές- Ισχύουν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας η ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού . Η ενημέρωση έγινε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την Περιφέρεια Αττικής είναι τα εξής:

  • Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.
  • Σε ο,τι αφορά τα ΚΥΕ με ζωντανή μουσική (Κέντρα Διασκέδασης) αναστέλλεται η λειτουργία τους για 14 ημέρες.
  • Σε ο,τι αφορά τη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων τίθεται όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο όπως και κατά τη διάρκεια της παράστασης από τους θεατές.
  • Ορίζεται ως υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς) όπως και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (πχ πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες – διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης 1,5 μέτρου. Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς υπαίθριους χώρους.
  • Καθορίζεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών στο 50%, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για παραγωγούς και καταναλωτές, με 3 μέτρα απόσταση πάγκων (και με δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας της αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας).
  • Ορίζεται όριο 6 ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των ΚΥΕ.
  • Παραμένει σε ισχύ ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10:00 πμ, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων κλπ.

Τα μέτρα θα έχουν ισχύ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό