Κορονοϊός: Νέα μέτρα περιορισμού στην Αττική – Τι εισηγούνται οι ειδικοί

Κορονοϊός: Νέα μέτρα περιορισμού στην Αττική – Τι εισηγούνται οι ειδικοί

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης που θα εφαρμοστούν από αύριο Τετάρτη

Η έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού στην Αττική έχει σημάνει συναγερμό στην επιτροπή των επιδημιολόγων και την κυβέρνηση, η οποία αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα στο λεκανοπέδιο.

Τα μέλη της επιτροπής επιδημιολόγων συνεδρίασαν χθες μετά από αίτημα της κυβέρνησης και εισηγούνται τα νέα μέτρα, τα οποία αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται:

- Την αναστολή για 15 ημέρες των υπαίθριων θεαμάτων, συναυλιών και παρεμφερών πολιτιστικών-ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους, καθώς και η αναστολή λειτουργίας κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική.

- Τον περιορισμό ακόμη περισσότερο των ατόμων που θα μπορούν να παρευρίσκονται σε ένα μυστήριο ή σε μια κοινωνική εκδηλωση και συγκεκριμένα σε έναν γάμο ή μία βάπτιση από 50 άτομα που επιτρέπεται σήμερα, θα μπορούν να παρευρίσκονται 20 άτομα.

- Στα καταστήματα εστίασης και τις καφετέριες να επιτρέπονται μέχρι 4 άτομα ανά τραπέζι ή 6 εφόσον πρόκειται για συγγενείς α΄ βαθμού.

- Κυλιώμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, κυρίως τις ώρες αιχμής, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

- Τέλος, θα ανακοινωθεί ισχυρή σύσταση για χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό