Πρόσφυγες και μετανάστες διαδηλώνουν στη Μόρια φωνάζοντας «Ελευθερία»

Πρόσφυγες και μετανάστες διαδηλώνουν στη Μόρια φωνάζοντας «Ελευθερία»

Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη με τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έμειναν άστεγοι μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας, διαδηλώνουν από το μεσημέρι στο δρόμο που συνδέει τον καταυλισμό με την Μυτιλήνη.

Φωνάζοντας ελευθερία και κρατώντας πανό και πλακάτ που γράφουν «Βοηθήστε μας» και «Η Μόρια σκοτώνει», ζητάνε να φύγουν από το νησί της Λέσβου. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη, τρεις ημέρες μετά την πρώτη πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

Νωρίτερα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε έκταση του Ελληνικού Δημοσίου στην περιοχή του Καρά Τεπέ σκηνές και άλλο υλικό, που έφθασε στο αεροδρόμιο της πόλης την Τετάρτη το μεσημέρι. Επίσης, το πρωί με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκαν οχήματα της Αστυνομίας, τα οποία παρατάχθηκαν -όλα κατάλληλα στελεχωμένα- σε όλο το μήκος της διαδρομής όπου ζουν πρόσφυγες και μετανάστες. Πρόκειται για οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ και δύο αστυνομικές «αύρες» που ενισχύουν τις ήδη υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις.