Άστεγος ο «ποντικός» που τρύπωνε σε μαγαζιά στον Βόλο

Άστεγος ο «ποντικός» που τρύπωνε σε μαγαζιά στον Βόλο

Το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων του αναγνώρισε το δικαστήριο

Ράγισαν και οι πέτρες με την «εξομολόγηση» του «ποντικού», που συνελήφθη προχθές το πρωί για τρεις κλοπές σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αγριά και τη Νέα Ιωνία στον Βόλο.

Ο 32χρονος οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο και απολογούμενος στο δικαστήριο είπε ότι είναι οκτώ μήνες έξω από τη φυλακή και όλο αυτό το διάστημα είναι άστεγος, χωρίς φως, νερό, με τα ίδια ρούχα, ζώντας με λίγο ψωμί από τη γειτονιά. Σε αυτή την κατάσταση έκανε τις κλοπές, ισχυρίστηκε όπως αναφέρει το taxydromos.gr.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων ότι δηλαδή δεν λειτούργησε με σκοπό τη φιλοκέρδεια αλλά από ένδεια, αν και το αδίκημα των κλοπών κατ’ εξακολούθηση με διάρρηξη με το οποίο κατηγορούταν τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους.

Η απολογία

Ο κατηγορούμενος είπε ότι ζει σε εγκαταλελειμμένο κτίριο. Εχει τρία παιδιά και ο ίδιος είναι παιδί χωρισμένων γονιών. «Δεν έχω να κρατηθώ από κανέναν. Στην απελπισία μου το έκανα», τόνισε.

Οπως εξήγησε, δεν έχει ούτε ρεύμα, ούτε νερό. Φορά τα ίδια ρούχα για οκτώ μήνες και τα πλένει όπου βρίσκει.

Παλαιότερα ήταν μικροπωλητής για να εξασφαλίσει τα προς το ζην, όμως σήμερα λόγω του παρελθόντος του δεν μπορεί να βρει εργασία.

«Ζητώ συγγνώμη από τους παθόντες. Ηταν πολύ μεγάλο λάθος αυτό εκ μέρους μου. Δώστε μου μία δεύτερη ευκαιρία για να επανορθώσω και να γυρίσω στην οικογένειά μου. Επιβιώνω με λίγο ψωμί που μου δίνουν ορισμένοι κάτοικοι της γειτονιάς. Μία δεύτερη ευκαιρία θέλω, μήπως με ξαναδεχτεί η οικογένειά μου. Ντρέπομαι, αλλά θα γυρίσω, μήπως με δεχτούν», πρόσθεσε και απευθυνόμενος στο δικαστήριο ζήτησε την επιείκειά του.

Οι κλοπές

Νωρίτερα εξετάστηκε από το δικαστήριο αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου που αναφέρθηκε στις κλοπές. Είπε ότι σε ένα 24ωρο ο κατηγορούμενος προχώρησε σε τρεις κλοπές οι οποίες διαπράχτηκαν με πανομοιότυπο τρόπο. Ο μάρτυρας σημείωσε ότι ο τρόπος δράσης του ήταν γνωστός στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου από παλαιότερες υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών, ενώ στην κατοχή της Αστυνομίας περιήλθε και ψηφιακό υλικό από κατάστημα μέσω του οποίου έγινε η αναγνώριση.

Οπως σημειώθηκε, ο 32χρονος μπήκε σε τρία καταστήματα, δύο στην Αγριά και ένα στη Νέα Ιωνία, προκαλώντας φθορές και αφαιρώντας μικροποσά.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε. Μετά το πέρας της δίκης ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Φωτογραφία αρχείου