Υπόθεση Folli Follie: Σε Κορυδαλλό και Τρίκαλα μετά την προφυλάκιση τους οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Υπόθεση Folli Follie: Σε Κορυδαλλό και Τρίκαλα μετά την προφυλάκιση τους οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Τι είπαν στις απολογίες τους τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Την ευθύνη για τους εικονικούς ισολογισμούς της Folli Follie φέρεται να ανέλαβε, κατά την διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του, ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Folli Follie, ο οποίος βρίσκεται, ήδη, στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την απόφαση για την προφυλάκιση του για σειρά κακουργηματικών πράξεων, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχτηκε ενώπιον της ανακρίτριας μέρος όσων του αποδίδονται επιχειρώντας παράλληλα να βγάλει από το «κάδρο» των ευθυνών την σύζυγο και τον γιο του ο οποίος, επίσης, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

«Στεναχωριέμαι για όλους τους ανθρώπους στους οποίους δημιούργησα πρόβλημα» φέρεται να είπε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ο οποίος ισχυρίστηκε πως αναγκάστηκε να παρουσιάζει «μαϊμού» ισολογισμούς επί σειρά ετών σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον όμιλο, στο πλαίσιο του οράματός του για να δημιουργήσει ένα πολυεθνικό όμιλο, ο οποίος θα αποτελούσε «το στολίδι της ελληνικής επιχειρηματικότητας και θα αναδείκνυε το όνομα της Ελλάδας παγκοσμίως». Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε πως είχε την πεποίθηση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να επαναφέρει την εταιρεία στην νομιμότητα, κάτι που δεν κατάφερε, όπως ανέφερε, λόγω των δυσμενών οικονομικών εξελίξεων παγκοσμίως από το 2007 και μετά. Πάντως, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος επέμεινε πως δεν ωφελήθηκε από τις ενέργειες του  και για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του αυτό φέρεται να προσκόμισε στην ανακρίτρια τραπεζικά παραστατικά από τα οποία, όπως είπε, προκύπτει ότι χρηματοδοτούσε την εταιρεία  με προσωπικά του δάνεια όποτε αυτό ήταν αναγκαίο.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ο οποίος κρατείται, πλέον, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρικάλων, φέρεται στην πολύωρη απολογία του να δήλωσε άγνοια για τις ενέργειες του πατέρα του αλλά και για ότι συνέβη στην θυγατρική της Folli Follie στην Ασία. Ο κατηγορούμενος επεσήμανε ότι ο ίδιος είχε την ευθύνη της ελληνικής μητρικής επιμένοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα παραποιημένα στοιχεία του ασιατικού βραχίονα που είχαν ως αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια ψευδή εικόνα ευρωστίας για τον Όμιλο.

Η προσπάθεια, ωστόσο, πατέρα και γιου να αντικρούσουν τις κατηγορίες για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία δεν έπεισαν καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας, με ομόφωνη απόφαση, τους «έδειξαν» το δρόμο για τη φυλακή. Η απόφαση δεν ήταν η ίδια για την Καίτη Κουτσολιούτσου η οποία είναι το μόνο μέλος της οικογένειας που, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Η Καίτη Κουτσολιούτσου, η οποία ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης ότι οδηγούνται στη φυλακή ο σύζυγος και ο γιος της, φέρεται να επέλεξε την γραμμή της άγνοιας . Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη στην απολογία της ισχυρίστηκε ότι αν και είχε τη θέση αντιπροέδρου στο Διοικητικό Συμβουλίου της εταιρείας, ο ρόλος της περιοριζόταν στην σχεδίαση των προϊόντων και τις δημόσιες σχέσεις.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου, μετά τις εξηγήσεις της ενώπιον της δικαιοσύνης για τα κακουργήματα της απάτης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της χειραγώγησης αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 100.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δυο φορές το μήνα, και της απαγόρευση εξόδου