Μάχη να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε Ανάβυσσο και Κερατέα- Πού βρίσκονται τα μέτωπα

Μάχη να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε Ανάβυσσο και Κερατέα- Πού βρίσκονται τα μέτωπα

Έπεσε η ένταση της φωτιάς- Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του news.gr

Σκληρή είναι η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με την πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Κερατέα και η οποία εξαπλώθηκε γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Οι φλόγες έφτασαν δίπλα σε σπίτια της Αναβύσσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπάρχουν αναφορές ότι έχουν καεί σπίτια στους οικισμούς που εκκενώθηκαν τις προηγούμενες ώρες.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, από το απόγευμα η ένταση της φωτιάς έχει πέσει, δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα που να προβληματίζουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά έχει περάσει από την πλευρά του Αγίου Παντελεήμονα προς το όρος Σκόδρι, όπου αντιμετωπίζεται από τα εναέρια μέσα.

Το άλλο μέτωπο που κινούνταν προς την Παλαιά Φώκαια αντιμετωπίστηκε από τις επίγειες κι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές.

Αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία των λεωφόρων Αθηνών - Σουνίου και Καραμανλή, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου από το ύψος της λεωφόρου Καλυβίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο και από το ύψος του οικισμού Παλαιάς Φώκαιας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, καθώς και από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής, επίσης προς Αθήνα.

Παράλληλα, άνοιξε ο δρόμος στη λ.Καραμανλή, από το ύψος του Grand Resort, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο.

Δείτε φωτογραφίες  και βίντεο του news.gr

Bίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Εκκενώθηκε η περιοχή με εντολή της Πολιτικής Προστασίας

Στο μήνυμα που εστάλη από το 112 στις 16:45, όσοι βρίσκονται στην Ανάβυσσο καλούνται να εκκενώσουν την περιοχή αμέσως για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα από Λ. Αναβύσσου-Καραμανλή-Σουνίου.

Έχουν ήδη εκκενωθεί η Παλαιά Φώκαια, οι οικισμοί Φέριζα, Όλυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ όπου βρίσκονταν 27 παιδιά. Όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.