Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ηλεία – Ζητήθηκε η εκκένωση κατοικιών στη Δάφνη

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ηλεία – Ζητήθηκε η εκκένωση κατοικιών στη Δάφνη

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Πυροσβεστική στην Ηλεία από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Κολοκυθά του δήμου Ήλιδας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, ενισχύονται, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο που καίει δασική έκταση. Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 3 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.com, κινδύνεψε η Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον Άγιο Ηλεία Πηνείας, ωστόσο λόγω της αλλαγής στη φοράς του ανέμου, ο κίνδυνος ξεπεράστηκε άμεσα.

Ωστόσο, η φωτιά ξέφυγε προς την αντίθετη κατεύθυνση, με τις φλόγες να πηγαίνουν προς τη Δάφνη του δήμου Ήλιδας. Μάλιστα, έχει ζητηθεί από τους κατοίκους των πρώτων σπιτιών του χωριού, να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Υπολογίζεται ότι το πύρινο μέτωπο είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα. Σημειώνεται ότι, στην ίδια περιοχή είχε εκδηλωθεί, πριν από περίπου έξι ημέρες, πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση.