Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ανάβυσσο – Εντολή εκκένωσης οικισμών

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ανάβυσσο – Εντολή εκκένωσης οικισμών

Καταγγελία κατοίκου στην ΕΡΤ για εμπρησμό - Δείτε φωτογραφίες του news.gr - Έκτακτο μήνυμα από το 112 για τη φωτιά

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο, η οποία έχει πλησιάσει επικίνδυνα κατοικίες και σύμφωνα με την ΕΡΤ ήδη έχει καεί τουλάχιστον ένα σπίτι.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου δήλωσε στην ΕΡΤ, ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι κάηκαν κάποια σπίτια και κάλεσε κατοίκους και παραθεριστές να εγκαταλείψουν την περιοχή. Το ίδιο είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Οι φλόγες έχουν πλησιάσει πλέον σε απόσταση αναπνοής από την λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον κεντρικό δρόμο της Αναβύσσου.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, που σύμφωνα με τους κ.κ. Φιλίππου και Πατούλη, καθιστούν δύσκολη την κατάσβεσης. Την ίδια ώρα ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή, όπου επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, πένετε αεροπλάνα και οκτώ ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών

Να εκκενώσουν οικισμούς του δήμου Σαρωνικού όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη μεγάλη πυρκαγιά καλεί τους κατοίκους με δύο μηνύματα μέσω του 112 η Πολιτική Προστασία. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Όλυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ όπου βρίσκονταν 27 παιδιά και όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.

Στο ένα από τα δύο μηνύματα του 112 καλούνται επίσης να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από τους οικισμούς Άγιος Παντελεήμονας και Άρης Σαρωνίδας και να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Παράλληλα, εκκενώθηκαν προληπτικά ένα οικοτροφείο παιδιών με ειδικές ανάγκες και ένα γηροκομείο στα Καλύβια.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή της Φέριζας Κερατέας, λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

- Στη λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου (ύψος Grand Resort), στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα)

- Στη Λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της Λεωφόρου Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα).

- Στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο).

Καταγγελία για εμπρησμό

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί καταγγελία κατοίκου στην ΕΡΤ, ότι είδε ένα φορτηγάκι πορτοκαλί χρώματος, να κυκλοφορεί στην περιοχή και επιβαίνοντας να χύνει βενζίνη περιμετρικά οικοπέδων. Σε λίγα λεπτά όπως είπε, η φωτιά επεκτάθηκε ραγδαία.

Δείτε φωτογραφίες του news.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Ποιοι δρόμοι έκλεισαν στην Αττική

Λόγω της πυρκαγιάς η Τροχαία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας:

  • Στη Λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του Αγίου Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Νέα Μάκρη
  • Στη Λεωφόρο Διονύσου από τη συμβολή της με την Θεοφίλου Καΐρη στο ρεύμα προς τη Νέα Μάκρη
  • Στη Λεωφόρο Διονύσου από τη θέση Ανατολή στο ρεύμα κυκλοφορίας από Νέα Μάκρη προς Άγιο Πέτρο.
  • Στην Περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείυ «414» στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Νέα Μάκρη.