Πύρινη κόλαση στη Λέσβο: Στις φλόγες το ΚΥΤ της Μόριας

Πύρινη κόλαση στη Λέσβο: Στις φλόγες το ΚΥΤ της Μόριας

Στους δρόμους του νησιού χιλιάδες μετανάστες, 35 θετικοί στον κοροναϊό

Τα χειρότερα σενάρια γίνονται πραγματικότητα στη Μόρια σήμερα 2 μετά τα μεσάνυχτα. Αποδεικνύοντας όμως, πως ενώ τα σενάρια υπήρχαν η προετοιμασία για την αντιμετώπιση τους ήταν μηδενική. Ο καταυλισμός της Μόριας κάηκε και συνεχίζει να καίγεται σχεδόν στο σύνολο του, ενώ μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών έχουν διαφύγει προς τα γύρω βουνά. Πολλοί είναι αυτοί που κατευθύνονται και προς την πόλη.

Αφορμή αποτέλεσε η γνωστοποίηση του ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό και ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά και όσους είχαν χαρακτηρισθεί επαφές τους. Αυτό θα γινόταν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ στο δρόμο προς την Παναγιούδα.

Κάποιοι από αυτούς αντέδρασαν στην προοπτική της απομόνωσης τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό. Κάποιοι άλλοι αργά το βράδυ προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κορονοϊού που θα προκαλούσε η επαφή με όσους δεν δεχόταν να απομακρυνθούν. Οι συγκρούσεις μεταξύ τους οδήγησαν σύντομα σε φωτιές αρχικά περιμετρικά του καταυλισμού που κατέκαψαν όλες τις σκηνές έξω και γύρω από το ΚΥΤ και κοντέινερ μέσα σε αυτό.

Μετά τις 2.30 τα μεσάνυχτα, μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών κινείται προς την πόλη περνώντας μάλιστα μέσα από το χωριό της Μόριας, ενώ διμοιρίες ΜΑΤ με κλούβες έχουν δημιουργήσει φραγμό στο ύψος του Καρά Τεπέ αποτρέποντας τους από το να μπουν στην πόλη όπως

https://www.facebook.com/213513949241635/videos/316402782997513

Άλλα δύο πύρινα μέτωπα στη Λέσβο

Ωστόσο, άλλα δύο μέτωπα ξέσπασαν το βράδυ στη Λέσβο. Το ένα μέτωπο είναι κοντά στη Ξηρολίμνη, στον παλιό δρόμο Βατούσας – Σκαλοχωρίου, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στο σημείο προκειμένου να μην απειληθεί το Τυροκομείο Ρόδου.

Υπάρχει ωστόσο και δεύτερο μέτωπο, προς την Άντισσα.

Έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα οχήματα της πυροσβεστικής από την Καλλονή, ενώ σπεύδουν δυνάμεις και από τη Μυτιλήνη.

Στη Βατούσα άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και οκτώ οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.