Κορονοϊός: Σε καραντίνα δεκάδες άτομα μετά από κρούσμα σε 16χρονο στη Λαμία

Κορονοϊός: Σε καραντίνα δεκάδες άτομα μετά από κρούσμα σε 16χρονο στη Λαμία

Ο μαθητής παίζει ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα και είχε πλήθος επαφών

Στο πόδι βρίσκονται οι Υγειονομικές Αρχές στη Λαμία μετά το νέο κρούσμα κοροναϊού σε 16χρονο μαθητή, που αγωνίζεται στην τοπική ομάδα ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα περισσότερα από 40 άτομα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, λίγα 24ωρα πριν την επίσημη έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων επαγγελματικών και ερασιτεχνικών ομάδων, ήρθε η είδηση ότι 16χρονος μαθητής και ποδοσφαιριστής σε ομάδα της Α’ Κατηγορίας διαγνώσθηκε θετικός στην covid-19.

Το παιδί παρουσίασε συμπτώματα του νέου ιού, όπως απώλεια γεύσης και οσμών και όταν ανέβασε πυρετό, πήγε για εξέταση στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου και διαγνώσθηκε θετικός. Μόλις το περασμένο Σάββατο ο νεαρός συμμετείχε σε φιλικό προετοιμασίας της ομάδας του και γενικότερα είχε κοινωνικές επαφές στην περιοχή.

Με την εκδήλωση των συμπτωμάτων η οικογένειά περιόρισε τις επαφές της, ενώ πλέον περισσότερα από 40 άτομα πήραν οδηγίες να τεθούν σε καραντίνα σε μια προσπάθεια ελέγχου της διάδοσης του ιού. Από την Πολιτική Προστασία ξεκίνησε ιχνηλάτηση, προκειμένου να προσδιοριστεί από που κόλλησε ο 16χρονος τον ιό.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό