Δικογραφία σε βάρος του ειδικού φρουρού που εμπλέκεται σε εκβίαση

Δικογραφία σε βάρος του ειδικού φρουρού που εμπλέκεται σε εκβίαση

Τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ. και διενεργείται ΕΔΕ

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σε βάρος του 22χρονου ειδικού φρουρού και του 37χρονου συνεργάτη του, που απέσπασαν περίπου 43.000 ευρώ από 43χρονο επιχειρηματία, καθώς και σε βάρος του τελευταίου για ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο ειδικός φρουρός και ο 37χρονος συνεργάτης του πλησίασαν τον επιχειρηματία έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει στα νότια προάστια και με πρόσχημα τη διενέργεια έρευνας, τον οδήγησαν στο διαμέρισμά του. Από διάφορα σημεία του διαμερίσματος, το οποίο ερεύνησαν, αφαίρεσαν περίπου 43.000 ευρώ, ενώ παράλληλα εκβίαζαν τον 43χρονο, ότι θα τον οδηγούσαν στο αυτόφωρο.

Ο ειδικός φρουρός και ο συνεργάτης του εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη λεωφόρο Βουλιαγμένης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο μετά από ενημέρωση του Κέντρου Άμεσης Δράσης για το περιστατικό. Στην κατοχή των δραστών, καθώς και σε σακούλα που πέταξαν πριν από τη σύλληψή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χρήματα, πιστόλι, 2 γεμιστήρες, φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα, σπρέι πιπεριού και μικροποσότητες πιθανόν ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ειδικού φρουρού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φθαρμένο δελτίο ταυτότητας αστυνομικού (για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή το 2009), με επικολλημένη φωτογραφία του 37χρονου συλληφθέντα ιδιώτη, αστυνομική ταυτότητας, αναδιπλούμενος σουγιάς και κυνηγετικό τυφέκιο με δύο γεμιστήρες. Παράλληλα, στην οικία του 37χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι και πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος.

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αντιποίησης, πλαστογραφίας πιστοποιητικού, παράνομης κατακράτησης, ληστείας, εκβίασης, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Επιπλέον, συνελήφθη και ο 43χρονος επιχειρηματίας, καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία του και σε σακούλα που προσπάθησε να πετάξει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητες πιθανόν ναρκωτικών ουσιών και σύνεργα ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Παράλληλα, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ειδικός φρουρός τίθεται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος του η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.