Απειλές από γονείς για τη χρήση μάσκας δέχονται εκπαιδευτικοί

Απειλές από γονείς για τη χρήση μάσκας δέχονται εκπαιδευτικοί

Τι κατήγγειλε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας στον Ant1

Απειλητικές επιστολές από γονείς που αντιδρούν στη χρήση μάσκας από τα παιδιά τους στο σχολείο, δέχονται εκπαιδευτικοί, όπως κατήγγειλε στον Ant1 ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) Θανάσης Κικινής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, κάποιοι από τους γονείς που συμμετέχουν και στις διαδηλώσεις κατά της χρήσης μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία, στέλνουν επιστολές σε δασκάλους, απειλώντας ότι θα στραφούν εναντίον τους με ένδικα μέσα. Ο κ. Κικινής τόνισε, ότι οι εκπαιδευτικοί θα επιτελέσουν το έργο τους, προκειμένου στο στάδιο της εκμάθησης σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας τα παιδιά από το νηπιαγωγείο μέχρι την Γ΄ Δημοτικού να μάθουν να χρησιμοποιούν σωστά τη μάσκα.

Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει, ότι η Πολιτεία οφείλει να θωρακίσει το έργο των εκπαιδευτικών απέναντι στις προαναφερθείσες απειλητικές επιστολές και να μην φθάσουν οι δάσκαλοι να σύρονται στα δικαστήρια. Ο κ. Κικινής τόνισε, ότι στη Δημοκρατία είναι θεμιτό να υπάρχουν αντίθετες απόψεις, ωστόσο επεσήμανε ότι εφόσον η εντολή των Λοιμοξιολόγων είναι να γίνεται χρήση μάσκας, αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί και να μην εφαρμοστεί.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ όμως άφησε και αιχμές κατά του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τον αριθμό μαθητών ανά τάξη και για την μη έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την χρήση μάσκας, καθώς όπως είπε η σχετική οδηγία που υπάρχει δεν καλύπτει νομικά τους εκπαιδευτικούς θέσμιση νομικού πλαισίου που να προφυλλάσει τους εκπαιδευτικούς, αλλά και του υπουργείου Εσωτερικών για σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία.