Αστακός ο Έβρος: Θερμικές κάμερες, drones και θωρακισμένα τζιπ στα σύνορα

Αστακός ο Έβρος: Θερμικές κάμερες, drones και θωρακισμένα τζιπ στα σύνορα

Ενισχύεται η οχύρωση για το ενδεχόμενο νέας εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία

Την θωράκιση των χερσαίων συνόρων στον Έβρο επιδιώκουν οι αρχές, που βλέπουν ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες η αύξηση των μεταναστευτικών ροών αγγίζει το 20%.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, προετοιμάζονται για το σενάριο ενός νέου κύματος τουρκικών προκλήσεων, που θα εκδηλωθεί με την εργαλειοποίηση των μεταναστών, όπως επιχειρήθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα e-evros.gr, για την εξοπλιστική οχύρωση του Έβρου αναμένονται τρία μεγάλα μεγάφωνα, από τα οποία θα εκπέμπονται προειδοποιητικά μηνύματα σε διάφορες γλώσσες, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα εκπομπής ανυπόφορων ήχων σε υψηλή συχνότητα.

Τέσσερα drones θα αναλάβουν την εναέρια παρακολούθηση, 15 θερμικές κάμερες θα τοποθετηθούν για τον εντοπισμό μεταναστευτικών ροών τις νυχτερινές ώρες, ενώ δέκα θωρακισμένα τζιπ και πέντε φουσκωτές βάρκες θα ενισχύσουν τις περιπολίες. Σκέψεις υπάρχουν και για γουρούνες με τέσσερις τροχούς και μοτοσικλέτες.

Ιδιαίτερα έμφαση θα δοθεί σε τουλάχιστον τρία σημεία στις Φέρες, στο κτήμα Τσιρόζη, όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή του φράχτη, στον Άρδα ποταμό και στο Τυχερό Έβρου.